XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Γνωρίζοντας την ελληνική Τζαζ μέσα από το ταλέντο του αποφοίτου Α. Λαδόπουλου

Please log in or register to like posts.
News

Είναι γνωστό ότι οι Λεοντιδείς συνηθίζουν να διακρίνονται στα αντικείμενα με τα οποία καταπιάνονται, λειτουργώντας παραδειγματικά και για τους επόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί κι ο δημοφιλής Αντώνης Λαδόπουλος…

Ο συναπόφοιτός μας και αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Αντώνης Λαδόπουλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής Jazz σκηνής. Γνωστός ως ερμηνευτής αλλά και καθηγητής της Jazz, τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και έχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μορφωμένο καλλιτέχνη, του οποίου οι σπουδές δεν περιορίζονται στο αρχικό του πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά επεκτείνονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου κατέκτησε τους τίτλους σπουδών «Bachelor of Music» και «Master of Arts in Music».

Τέλος, εκτός από την καριέρα του ως ερμηνευτή, ξεχωρίζει και ως ακαδημαϊκός, καθώς διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ανέλαβε το μεταπτυχιακό στην «Εκτέλεση- Ερμηνεία της Jazz μουσικής με Νέες Τεχνολογίες» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμα, είναι συνιδρυτής του Μουσικού Ινστιτούτου muse.gr καθώς και του Muse Festival!

Έτσι, ο συναπόφοιτός μας μάς τονίζει πως μπορεί κανείς να καταξιωθεί όχι μόνο σε έναν, αλλά σε περισσότερους τομείς, αρκεί να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνονται, να ακολουθεί τα όνειρά του και να κάνει αυτό που αγαπά!

Σειτανίδου Τζωρτζίνα

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;