XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ξεκινάς μηχανολόγος μηχανικός …και μια μέρα είσαι εξαίρετος βραβευμένος φωτογράφος.

Please log in or register to like posts.
News

Ο Παναγής Χρυσοβέργης  θεωρεί ότι διανύουμε την εποχή του θεάματος, με υπερπληθώρα ανούσιων εικόνων.

Ο βραβευμένος απόφοιτος στο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας  ΕPA  (Εvents Photography Awards) σε μια συνέντευξή του στο ΒHMAgazino παρουσιάζει την ανθρωποκεντρική του άποψη για τη φωτογραφία , μας φανερώνει ότι με το φακό του βγάζει στην επιφάνεια κρυμμένες εικόνες.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Νίκο Βατόπουλο στην καθημερινή είχε δηλώσει…“προτού φωτογραφήσω κλείνω τα μάτια για να δώ”

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και εργάστηκε ως μηχανικός για 6 χρόνια. Το 2010, Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στο Τµήµα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2012 παρακολουθεί παράλληλα το πρόγραµµα σπουδών «Photojournalism and documentary photography” στο International Center of Photography (ICP) στην Νέα Υόρκη. Το Σεπτέµβριο του 2013 παρακολούθησε το πρόγραµµα σπουδών στο Ecole Nationale Superieure de la Photographie (ENSP) στην Αρλ της Γαλλίας. Παράλληλα µε τις σπουδές του έχει παρακολουθήσει workshops δίπλα σε καταξιωµένους φωτογράφους, όπως Patrick Zachmann (Magnum Agency), Nikos Economopoulos (Magnum Agency), Platon Rivellis (Benaki Museum), Ed Kashi (National Geographic), and Bruce Gilden (Magnum Agency). 

Η φωτογραφική του προσέγγιση είναι κατά βάση ανθρωποκεντρική, κινούµενος πάντα σε ένα υβρίδιο µεταξύ τέχνης και documentary.

Μερικές από τις χώρες που αναφέρεται η φωτογραφική του δουλειά είναι η Ινδία, Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Γαλλία, Ιταλία, Εσθονία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής κ.α. Από το 2011 εικόνες του συναντάµε σε ιστοσελίδες, εφηµερίδες και περιοδικά σε παγκόσµια κλίµακα (Guardian, Le monde,  Le journal de la photographie, National Geographique κ.α.).  Έχει διακριθεί σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισµούς. Ενδεικτικά, το 2013 διακρίνεται και επιλέγεται στους 10 Νέους Έλληνες Φωτογράφους στα πλαίσια του Athens Photo Festival, ενώ το 2014 διακρίνεται µε την 1η θέση στα International Sony Photography Awards , εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Somerset House στο Λονδίνο. 

To 2018 διακρίθηκε με τρια βραβεία στο βρετανικο μουσείο στον διαγωνισμό Event photography Awards. 

Συνεργάζεται µε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και την Ύπατη Αρµοστεία των Ηνωµένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Μέχρι σήµερα έχει συµµετάσχει σε ατοµικές (Indianapolis University of Athens, Gallery ArenaENSP  Arles, France, KLAP, Marseille, France κ.α. ) και οµαδικές εκθέσεις (Lone Tree Arts CenterColorado, USA, Greek Young PhotographersAthens Photo Festival 2013, Somerset House of London, UK.) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Σήµερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ενώ τον Ιούνιο του 2018 έγινε δεκτός στο Master degrees in photography programme του Royal College of Arts. 

http://www.tovima.gr/vimagazino/lastpage/article/?aid=992200&wordsinarticle=%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82

 

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;