XΟΡΗΓΟΣ whitetip

«Γυναίκα της Χρονιάς 2018» στα FDM Everywoman in Technology Awards μια Απόφοιτη της Λεοντείου.

Please log in or register to like posts.
News

 

Η συν Απόφοιτη Μαρίλη Νίκα απόδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να κατακτήσουν τον χώρο της τεχνολογίας λαμβάνοντας το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς 2018»

Η Μαρίλη Νίκα,  αρχικά σπούδασε Ναυτιλιακά, όμως αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της, και να ασχοληθεί με την πληροφορική – το μεγάλο της όνειρο.

Δεν έχασε χρόνο  έκανε  το μεταπτυχιακό της στον τομέα της πληροφορικής στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ για την εκπόνηση του διδακτορικού της έλαβε, ως πρώτη Ελληνίδα, την υποτροφία Anita Borg (Women Techmakers) από την Google, τον θεσμό που προωθεί τις σπουδές των γυναικών στην Πληροφορική.

Με εμπειρία εργασίας ήδη έξι ετών στην Google, η Μαρίλη σήμερα εργάζεται στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – ΑΙ) στο τμήμα του «ψηφιακού οδηγού» (Google Assistant) και συγκεκριμένα το αντικείμενο εργασίας της άπτεται στις τεχνολογίες φωνής των συσκευών Google Home, οι οποίες λειτουργούν ως «βοηθοί» για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μία από τις εργασίες που είχε αναλάβει η ίδια είναι η ένταξη 30 νέων γλωσσών στην «κατανόηση» της Google, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής γλώσσας αλλά και των greeklish.

Βραβεύθηκε  ως «Γυναίκα της Χρονιάς 2018» στα FDM Everywoman in Technology Awards.

Η Μαρίλη ξεχώρισε από τις υπόλοιπες καταξιωμένες υποψήφιες τόσο για την εργασία της στη Google αλλά και για τα προσωπικά της επιτεύγματα, όντας μέντορας εκατοντάδων νέων, έχοντας μιλήσει σε διεθνείς οργανώσεις (TEDx,Techcrunch Disrupt) καθώς και δημιουργώντας την πλατφόρμα London Geekettes, μέσω της οποίας άνθρωποι της τεχνολογίας μπορούν να επικοινωνούν, να συζητούν τα προβλήματά τους, να αναζητούν εργασία, αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορα mentorship schemes. Oι Geekettes σημειώνουν τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Είναι μέλος της ομάδας των Λεοντιδέων στους 100mentors και είναι πάντοτε διατεθειμένη να στηρίξει τους νέους Λεοντιδείς.

 

Πηγή:

http://www.fortunegreece.com/article/mia-ellinida-tis-google-sta-pio-iposchomena-prosopa-tis-technologias/?fbclid=IwAR2pjf448vtN4S22geM5vWEf3ZYfPKsOJ-jm3Dub-bcaU8fjFXdg1op6YzY

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;