XΟΡΗΓΟΣ whitetip

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΟΥ

Please log in or register to like posts.
News

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η «Ένωσις Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου» ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1930 και σκοπό έχει την πνευματική ανάπτυξη των μελών της, τη σύσφιξη των πνευματικών και ηθικών δεσμών που τα συνδέουν, την αλληλεγγύη αυτών στην κοινωνική ζωή, καθώς και την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος μεταξύ των μελών της.

Οι Απόφοιτοι αποτελούν τμήμα της Μαριανής Οικογένειας και την απτή και καθημερινή απόδειξη των προσπαθειών όλων (Αδελφών, καθηγητών, γονέων και διοικητικού προσωπικού) για μια καλύτερη και πληρέστερη διαπαιδαγώγηση με στόχο μια καλύτερη, δικαιότερη και ανεκτική κοινωνία.

Πολλοί Απόφοιτοι διαδραμάτισαν, διαδραματίζουν και θα εξακολουθούν και στο μέλλον να το πράττουν, ένα σημαντικό ρόλο στην Ελληνική και όχι μόνο, σκηνή. Θα ήταν, ίσως, άδικο να αναφερθούμε μόνο σε ένα τμήμα των Αποφοίτων, αλλά δεν θα μπορούσαμε να αμελήσουμε τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο, τον πρόωρα χαμένο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριστό Χριστόδουλο ενώ μια ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στο νυν Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο οποίος διετέλεσε καθηγητής στη Λεόντειο Νέας Σμύρνης, τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, τον Αντιπρόεδρο ΔΟΕ κ. Λάμπη Νικολάου, τους πολιτικούς Αν. Πεπονή, Π. Καμμένο και Αργ. Ντινόπουλο, τους καλλιτέχνες Ε. Παπαθανασίου, Μ. Πλέσσα και Αλ. Ακριθάκη, τους καθηγητές, Γ. Κουμάντο, Ι. Πανούση και Σ. Παπαστάμο, τους δημοσιογράφους Ι. Πρετεντέρη, Π. Τσίμα, Περ. Χαλάτση, Γ. Σεφερτζή, Γ. Βλαβιανό, Αντ. Λιάρο, στον επιχειρηματικό χώρο τον Αν. Βγενόπουλο, τους αδελφούς Νάκα, τον Ι. Συγγελίδη, τους «τηλεοπτικούς» Η. Μαμαλάκη, Φ. Σεργουλόπουλο και Γ. Βούρο, τους αθλητές Β. Κικίλια, Β. Σελετόπουλο, Τ. Λοράντο και πάρα πολλούς άλλους από όλους τους κοινωνικού χώρους με μικρότερη δημόσια προβολή, αλλά με εξίσου ή σημαντικότερη προσφορά.

Μέσα από την ιστορική της διαδρομή η ΕΑΛΛ έχει περάσει από περιόδους μεγαλύτερης ή μικρότερης κινητοποίησης, μεγαλύτερης ή μικρότερης κινητοποίησης στο τομέα του αθλητισμού ή του πολιτισμού, καλής ή λιγότερο καλής συνεργασίας με τα μέλη της και με τους λοιπούς παράγοντες της Μαριανής Οικογένειας.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σε ένα τέτοιο θεσμό που διατηρείται εδώ και 80 χρόνια και είναι από τους πλέον γόνιμους και δραστήριους ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

ΣΗΜΕΡΑ: Σήμερα η ΕΑΛΛ με τις δράσεις της προσδοκά ένα νέο ξεκίνημα, σε στενή συνεργασία με όλους, ώστε να επιτύχει τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από το άθροισμα των στόχων των μελών της, των σχολείων μας και των Μαριανών Αδελφών, αφού η θετική αύρα των δράσεών μας δεν μπορεί παρά να αλληλεπιδρά σε όλους μας.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα διοικήσει την Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου για το διάστημα 2014 – 2016, σε συνέχεια των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 27/04/2014 στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και της συγκρότησης σε σώμα που ακολούθησε την 11/05/2014, έχει ως κάτωθι:

 

Μέλη Δ.Σ. 2012 – 2014
Ονοματεπώνυμο
Πρόεδρος Μαμαλής Παναγιώτης
A’ Αντιπρόεδρος Μπεφών Άγγελος
B’ Αντιπρόεδρος Δράγιος Αθανάσιος
Γενικός Γραμματέας Αναγνωστόπουλος Ευθύμιος
A’ Ειδικός Γραμματέας Μαύρος Κωνσταντίνος
B’ Ειδικός Γραμματέας Σπανός Κωνσταντίνος
Ταμίας Κρητικός Πέτρος
Μέλη Ασημένιος Ιωάννης
Γαρουφάλης Δημήτριος
Ζαμπέλης Κωνσταντίνος
Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος
Παπαντωνίου Φώτιος
Στατήρας Μάριος
Σταυρής Σταύρος
Τζάμπογλου Πλούταρχος

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.