XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Αλεξάκης Βασίλης…το βραβείο της Γαλλικής Γλώσσας για τον απόφοιτο Λεοντιδέα.

Please log in or register to like posts.
News

….«Είμαι κυριολεκτικά μοιρασμένος ανάμεσα στις δύο χώρες και στις δύο γλώσσες. Δεν αισθάνομαι περισσότερο Γάλλος συγγραφέας, παρά Έλληνας. Δεν απομονώθηκα στο εξωτερικό. Για μένα η Ελλάδα είναι και παρόν και μέλλον. Γράφω όλα μου τα βιβλία σε δύο γλώσσες.» αυτό τονίζει ο Βασίλης Αλεξάκης από τους λίγους Έλληνες συγγραφείς που κάνουν καριέρα και στο εξωτερικό, μοιράζοντας τη ζωή του ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Πολύπλευρος, δημιουργικός και ανήσυχος, ο Βασίλης Αλεξάκης που τιμήθηκε και από την ελληνική πολιτεία με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2004 για το βιβλίο του «Ξένες λέξεις», δεν εφησυχάζει και δύο νέες του δουλειές δικαιώνουν την φήμη του «αιώνιου έφηβου» που υπάρχει γι αυτόν.
Ισως να μην το ξέρετε…Ο «πιο Γάλλος από τους Έλληνες συγγραφείς», όπως τον αποκαλεί το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βασίλης Αλεξάκης, έχει τιμηθεί με το βραβείο «Γαλλικής Γλώσσας 2012».
Το βραβείο αυτό, που δημιουργήθηκε το 1986, αφορά το έργο λογοτεχνών, καλλιτεχνών ή επιστημόνων που συνέβαλαν, με το ιδιαίτερο ύφος των έργων τους ή με τις ενέργειές τους, στο να αναδείξουν την ποιότητα και την ομορφιά της γαλλικής γλώσσας

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.