XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ενας απόφοιτος οραματίζεται το μέλλον της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Please log in or register to like posts.
News

Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οραματίζεται μια νέα εποχή προόδου στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι με διεθνείς συνεργασίες μεγάλων λυρικών θεάτρων και διακεκριμμένων ελλήνων καλλιτεχνών με έργα Όπερας και Οπερέτας.

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 είναι Δικηγόρος Αθηνών, συνταξιοδοτήθηκε το 2011 και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου του απενεμήθη ο τίτλος του Επίτιμου Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πτυχιούχος οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1976 εργαζόταν στη Βουλή των Ελλήνων και αφού ανήλθε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα από την θέση του Γενικού Διευθυντή της Βουλής των Ελλήνων με υπηρεσία 39 ετών συνεχόμενης παρουσίας στη Βουλή.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας. Είχε έντονη αθλητική δραστηριότητα ως μέλος αθλητικών σωματείων στο χώρο του Μπάσκετ και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (μπασκετ).

Ο Πολιτισμός είναι ο τομέας που αγάπησε και σημάδευσε την ζωή του. Από το 2009 είναι μέλος του Δ.Σ της Ε.Λ.Σ στην αρχή ως Αντιπρόεδρος και από το 2012 κατέχει την επίζηλο θέση του Προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επί Προεδρίας του άρχισε η αναζωογόνηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που έφυγε από τα στενά όρια του θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ και έγινε προσιτή στους πολίτες βγαίνοντας στους δρόμους με πολλαπλές δράσεις. Δικαίως, σήμερα, θεωρείται απ όλους ως ο πρώτος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και αυτό τιμά και τον ίδιο τον τιμώμενο, αλλά και τους άξιους συνεργάτες του , με πρώτο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη, για τις μεγάλες επιτυχίες του Λυρικού Θεάτρου της χώρας μας.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.