XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Γιάννης Αλεξάκης …ως μαθητής η ψυχή των θεατρικών παραστάσεων στη Λεόντειο

Please log in or register to like posts.
News

Η Ερασιτεχνική Σκηνή «Γιάννης Αλεξάκης», αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε από τον αείμνηστο συν Απόφοιτο Γιάννη Αλεξάκη το 1930 και παρουσιάζει θεατρικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, με μεγάλες επιτυχίες και βραβεία στο ενεργητικό της.

Παραστάσεις δίνονται στα πλαίσια της συμμετοχής σε καλλιτεχνικά δρώμενα συλλόγων και δήμων, εντός ή εκτός Αθηνών αλλά και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι παραστάσεις δίνονται σε αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας ή σε χώρο που διαθέτει όποιος καλεί τη Σκηνή.

Ο Γιάννης Αλεξάκης (1909–2000) γεννήθηκε στα Φηρά της Σαντορίνης και αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το Λεόντειο Λύκειο.

Το 1930 ίδρυσε με φίλους του το Σύνδεσμο Παιδικών Εορτών, που μετονομάστηκε το 1938 σε Ερασιτεχνικό Θεατρικό Ομιλο και το 1942 σε Ερασιτεχνική Σκηνή Αθηνών. Το 1942 τέλειωσε τη Σχολή του Θέατρου Τέχνης (Κάρολου Κούν) και εμφανίσθηκε σαν επαγγελματίας ηθοποιός σε πολλά έργα.

Στα 70 χρόνια της θεατρικής του δραστηριότητας, ο Γιάννης Αλεξάκης ως διευθυντής της Ερασιτεχνικής Σκηνής, σκηνοθέτης και ηθοποιός πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Θέατρο.

Μετά το Γιάννη Αλεξάκη, ο σύλλογος μετονομάστηκε σε Ερασιτεχνική Σκηνή «Γιάννης Αλεξάκης» και συνεχίζει το έργο του.

 

facebook_: Ερασιτεχνική Σκηνή «Γιάννης Αλεξάκης»

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;