XΟΡΗΓΟΣ whitetip

«Το γερμανικό σύνδρομο» του απόφοιτού μας, Μάκη Ανδρονόπουλου.

Please log in or register to like posts.
News

Ο απόφοιτός μας, Μάκης Ανδρονόπουλος, γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε οικονομικά. Είναι δημοσιογράφος, διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης στη “Ναυτεμπορική”, στον “Κόσμο του Επενδυτή”, και στην “Απογευματινή της Κυριακής”. Διετέλεσε επίσης αρχισυντάκτης στο “Κέρδος” και οικονομικός συντάκτης στο “Έθνος”, την “Καθημερινή” και το “Ποντίκι”. Παρουσίασε οικονομικές εκπομπές στην τηλεόραση (7X, Tempo, Mega) και συνεργάζεται με πολλά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας (Biblionet.gr).

Το βιβλίο του «Το Γερμανικό Σύνδρομο» κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και καταπιάνεται με την πορεία της Γερμανίας και του λαού της στο πέρασμα του χρόνου.

Ο οικονομολόγος Κων. Β. Καρατζάς στο Βήμα έγραψε σχετικά «ο Μάκης Ανδρονόπουλος ανέλαβε ένα πολύ επικίνδυνο εγχείρημα, να διερευνήσει την ιδιοσυστασία ενός λαού. Ο ίδιος δηλώνει πως η έρευνά του δεν είναι επιστημονική, αν και παραθέτει εξαιρετικές πηγές (15 σελίδες). Θα έλεγα πως πρόκειται για ένα κριτικό ρεπορτάζ πάνω στην ιστορία, τη φιλοσοφία, την κρίση που διαβάζεται απολαυστικά, άλλοτε ως ιστορικό θρίλερ, άλλοτε ως πολιτικο-χρηματιστηριακό. Τα τρία «υστερόγραφα» και η ανοιχτή επιστολή προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κλείνουν το βιβλίο, εκτός από τον αποκαλυπτικό τους χαρακτήρα, λειτουργούν ως κάθαρση, καθώς διαπνέονται από μια αισιόδοξη λογική για την Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και αγορά πατήστε ΕΔΩ.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.