XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Γεράσιμος Μουζάκης | Όταν η αναγνώριση ξεπερνά το θάνατο.

Please log in or register to like posts.
News

Το φαινόμενο να εμφανίζονται στις σελίδες δικτύωσης αναρτήσεις, που έχουν γραφτεί καιρό πριν, δεν είναι κάτι σπάνιο, ούτε ανεξήγητο. Η οποιαδήποτε αλληλεπίδραση από πλευράς χρηστών μάλλον γίνεται αντιληπτή σαν αναζοπύρωση ενδιαφέροντος – οι πληροφορικάριοι σίγουρα μπορούν να μας εξηγήσουν αναλυτικά και ξεκάθαρα πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό.

Για εμάς τους υπόλοιπους, που δεν έχουμε ιδέα από όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα και γνωρίζουμε τα βασικά, ώστε να χρησιμοποιεί τις σελίδες αυτές ο καθένας για τους λόγους του, προκαλεί αίσθηση να γεμίζουν παλιότερες αναρτήσεις με σχόλια χρόνια μετά, ειδικά όταν αφορούν σε ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, ωστόσο το έργο τους δεν έπαυσε στιγμή ν’ αναγνωρίζεται.

Μία τέτοια περίπτωση είναι κι εκείνη του καθηγητή Μαθηματικών Γεράσιμου Μουζάκη, που πρωτοστάτησε στην πορεία της Λεοντείου της Νέας Σμύρνης και μύησε φουρνιές και φουρνιές Λεοντιδέων στα μυστικά του βιβλίου μαθηματικών του Μπούσγου. “Έφυγε” από τη ζωή στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, όμως όσοι μαθήτευσαν κοντά του δεν τον λησμόνησαν και βρήκαν την ευκαιρία να το γνωστοποιήσουν με τα διάφορα σχόλια που ανήρτησαν στη σελίδα της Ένωσης Αποφοίτων στο Facebook, με αφορμή την τυχαία επανεμφάνιση της ανάρτησης που ενημέρωνε για το θάνατό του.

Παρακάτω, αναρτώνονται τα δεκάδες σχόλια, απ’ τα οποία κάποια να γράφτηκαν το Νοέμβριο του 2014 κι άλλα μόλις πριν λίγες ώρες.

Denys Zacharopoulos ήταν η μόνη χρονιά που ήμουν καλός στα μαθηματικά!!! Μουζάκης, Μπούσγος και θεωρία συνόλων.. νάναι καλά ο καθηγητής μας με τους αγγέλους.. εμείς μονο άγγελοι δεν ήμασταν αλλά μας έμαθε πολλά..

Aristotelis Niarchos Ας αναπαυθεί !!! Το δικαιούται. R.I.P.

Nikos Makris Πολύ κρίμα…Τον είχα Α’ Γυμνασίου 1984-5 κι έμαθα πολλά. Πολύ καλός καθηγητής, της παλαιάς σχολής. Αιωνία η μνήμη του…

Tassos Bonoris Αλλος ένας ΚΑΛΟΣ έφυγε…. Ας είναι αναπαυμένος….

Vagelis Doucas sad loss indeed. He was also my lecturer albeit me being very poor in the subject. I managed to pass:) May her rest in peace

George F. Varthalitis Καλό του ταξίδι !

Andreas Kalivas Μπραβο βρε Ντενυ …το θυμαμαι …αφου μεχρι και το πιανο στο θρανιο και τους βουβούς διαγωνισμούς με τον Σουίφτ σταμάταγες την ωρα του Μουζακη …. Καλο σου ταξιδι Κε Καθηγητα …Εσυ και ο Καθαριος με μαθατε μαθηματικα !!!

Αντωνης Καλούμενος Καλό παράδεισο κ καθηγητά!

Peter PanYan Κμχ κμχ (το χαρακτηριστικό βύξιμο με το χέρι στο μουστάκι) ῾῾Ποιός είναι ο υπεύθηνος της έδρας῾῾, ῾Ἁπών κύριε καθηγητά¨ ¨Και γιατί αγοράκι μου δεν όρισε υπεύθηνο πριν απουσιάσει;῾

Peter PanYan Και η αξέχαστη ατάκα οταν στο προαύλιο πέρναγε μητέρα καλονή συμμαθητού μας Γιάννη…και όλη η τάξη σηκώθηκε για να θαυμάσει ῾Ἑνα βότσαλο στη λίμνη¨

Denys Zacharopoulos Λυπάμαι. Ήταν από τους ανθρώπους στο σχολείο που πίσω από το πέπλο σοβαρότητας και αυστηρότητας έκρυβε έναν ευαίσθητο κι αληθινό άνθρωπο, με κατανόηση, αγάπη για τους μαθητές του, ανοιχτό μυαλό και οξεία αντιπληψη κι ας παρίστανε τον αποστασιοποιημένο κι αυστηρό. Πάντα εύρισκε μόνος του τον τρόπο να υποστηρίξει την προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Εξαιρετικός εκπαιδευτικός. Πράγματι Andreas Kalyvas με τον Έρικ σταματούσαμε τις σαχλαμάρες μας για να παρακολουθήσουμε το μάθημα του Μουζάκη. Δεν ήταν πως έκανε «καλό μάθημα», ήξερε να ενεργοποιεί την προσοχή μας, μας καλούσε να συμμετάσχουμε στο μάθημά του, να σκεφτούμε και να παρακολουθήσουμε την επαγωγική διαδικασία. Δεν ξέρω σήμερα αν υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί με τόση υπομονή και κύρος χωρίς ποτέ να φωνάζουν, να τιμωρούν, να υποτιμούν καποιο παιδί. Ο Μουζάκης μας έμαθε το κύρος, τη σκέψη, την ανθρωπιά χωρίς να τα διεκδικήσει ποτέ του ή να τα επιβάλει. Ήταν κατά κάποιον τρόπο το κοινωνικό του συμβόλαιο με τους νέους. Κι από τους λίγους που κατάφερνε στην οργανωμένη καζούρα που καθημερινά αναπτύσσαμε σαν ορδές αγρίων, να απαντά με συγκαταβατικότητα και να μη δίνει σημασία— είχε τον τρόπο να αφοπλίζει την εφηβεία μας από την εγγενή βλακεία της. Να ´ναι καλά όπου βρίσκεται. Πάντως ένα μέρος της ψυχής του το άφησε δώρο στους μαθητές του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του — και βάζω κι εμάς όλους μέσα!

Nikos Panoutsopoulos Αξέχαστες ατάκες:”είσαι,όχι καλός άνθρωπος” ή και το άλλο “

Nikos Panoutsopoulos για τους ταραξίες μόλις έμπαινε στη τάξη…”πηγαίνετε στη Μαθηματική σας θέση αμέσως”…..Καλό ταξίδι!

Antonis Papadakis »Η πόρτα να παραμείνει όχι ανοικτή»

Costa Mariakis Καλό παράδεισο στον αγαπητό δάσκαλο !

Yannis Freris Υπήρξε Γυμνασιάρχης στα χρόνια μου. Καλό του δρόμο…

Δημήτρης Γριζάνος Καλό ταξίδι..δάσκαλε…

Stathis Koukeas Καθηγητής μας στην Γ’ Γυμνασίου και Γυμνασιάρχης μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Korre Maria Καλό παράδεισο να έχει!

Giorgos Dimopoulos Ο γυμνασιαρχης μας. Καλο παραδεισο να εχει.

Nikolaos Strantzalis Ας συνεχίσει να αναπαύεται ο αγαπημένος μας καθηγητής. Δεν πειράζει να του κάνουμε άλλο ένα μνημόσυνο από αυτό το πάνελ! Καλό είναι να συντηρούνται οι μνήμες.

Denys Zacharopoulos ο θάνατος είναι πάντα νέος εμείς παλιώνουμε! Συμμαθητικά και φιλικά χαιρετίσματα.

Haris Tyrakis Καλος. Ντομπρος. Με χιουμορ. Αξιόλογος. Παραδειγμα.

Andreas Dimakopoulos Τα θερμά μου συλληπητήρι στην οικογένεια! Χάσαμε έναν ακόμα αξιοπρεπή εκπαιδευτικό

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;