XΟΡΗΓΟΣ whitetip

INSTELECT…Μαρία Κοτρότσου απο τα θρανία της Λεοντείου…ένα νέο είδος μουσικής

Please log in or register to like posts.
News

 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΡΟΤΣΟΥ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ INSTELECT!

Ο ηχητικός πλούτος της μουσικής της δημιουργεί κινηματογραφικά τοπία: ο ακροατής αρκεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική της σαν όχημα για να συμμετάσχει σε μια εμπειρία ήχων και συναισθημάτων που θα τον ταξιδέψουν σε εικόνες και ιστορίες, γεμάτες πάθος και συγκίνηση.

Στη Μαρία επέδρασε βαθιά, ο δημοφιλής Γάλλος συνθέτης Jean-Michel Jarre, ο οποίος την ενέπνευσε να ασχοληθεί και να επενδύσει στην ηλεκτρονική μουσική. Σταδιακά, η μουσική της πήρε την ονομασία INSTELECT και η Μαρία θεωρείται η δημιουργός της!

Για τη Μαρία Κοτρότσου, η μουσική αποτελεί μια συνομιλία μεταξύ του μουσικού και του ακροατή, μια επικοινωνία ψυχών που συμβαίνει σε ένα διαφορετικό πεδίο. Η μουσική έχει τη δύναμη να μας εξυψώσει και να καλλιεργήσει τις καλύτερες μας ποιότητες. Σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό librebonimenteur.net, λέει:

Η  δημιουργία είναι ένα απεριόριστο ταξίδι, οι μελωδίες και οι αρμονίες καθοδηγούν το μυαλό μου. Η παράσταση είναι μια ιερή στιγμή κατά την οποία βουτάω στη μελωδία, τονίζω τις συνθέσεις που έγραψα για να μεταδώσω στο κοινό την ιστορία που θέλω να πω όπως την ένιωσα και εγώ. 

Με εμπνέουν όλες τις καταστάσεις που με κάνουν να αισθάνομαι, μια σκέψη, μια αφή, μια ματιά, μια λέξη, μια εικόνα, ένα χαμόγελο.

Όταν συνθέτω, χρειάζομαι μοναξιά και απόλυτη σιωπή. Μου επιτρέπει να βρω έμπνευση. Τραγουδώ ένα μουσικό θέμα και πάω κατευθείαν στο πιάνο, όπου του δίνω μια πλήρη δομή. Κλείνω τα μάτια μου και η μελωδία έρχεται μόνη της, χωρίς τέντωμα, χωρίς πίεση. Και αυτή είναι η στιγμή που την καταγράφω έτσι ώστε, να αρχίσω τη ρύθμιση των οργάνων.

ΜΑΡΙΑ…απλά σε Αγαπάμε

https://youtu.be/0CisWx-vgcU

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;